Alles over de Merrell Speed Eco

Merrell Speed Eco & Speed Eco Waterproof

Merrell Speed Eco

De Merrell Speed Eco bestaat uit milieuvriendelijke wandelschoenen. Deze collectie is ontworpen om hoog comfort te kunnen bieden. De zool is licht van gewicht, hierdoor bieden de schoenen stabiliteit, comfort en uitstekende grip. Van nare geurtjes en vuil heeft u met de Merrell Speed Eco geen last dankzij de NXT-behandeling. Echter zijn de schoenen uit deze collectie niet waterdicht. De Merrell Speed Eco is een duurzame, milieuvriendelijke en comfortabele collectie.

Merrell Speed Eco Waterproof

De Merrell Speed Eco Waterproof is, in tegenstelling tot de Merrell Speed Eco, wel waterdicht. De schoenen uit deze collectie hebben namelijk een waterdicht membraan. Het ademend materiaal zorgt ervoor dat vocht naar buiten wordt afgevoerd. Daarnaast voorkomt de tong over de gehele lengte het binnendringen van vuil. Ook de schoenen uit deze collectie zijn de duurzaamste en milieuvriendelijkste ooit. De schoenen uit deze collectie bieden u het comfort dat u verwacht van Merrell. De Merrell Speed Eco Waterproof houdt water buiten voor extra comfort tijdens uw lange wandeling.

Materialen

De Merrel Speed Eco is voornamelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Zo is het bovenwerk van de schoen gemaakt van 77% gerecycled jacquard. De veters en singelband zijn 100% gerecycled, net als de ademende mesh voering. Ook het voetbedbedekking is gemaakt van 100% gerecycled mesh. Het voetbed van de schoenen uit de Merrell Speed Eco is gemaakt van 50% gerecycled EVA schuim en uitneembaar. Tot slot is de rubberen buitenzool voor 30% gerecycled.

Merrell: ''Speed Eco, our most recycled hiking shoe ever''.

Duurzaamheid Merrell Speed Eco

Merrell streeft ernaar om in 2025 alleen nog maar gebruik te maken van gerecyclede, organische of hernieuwbare materialen. Daarnaast wil Merrell in 2025 het afvalwater verminderen met 150 miljoen en de hoeveelheid plastic verminderen. Het merk ontwerpt dan ook met het buitenleven in het achterhoofd.

Merrell heeft al grote stappen gezet richting deze doelen met de Merrell Speed Eco collectie. De Merrell Speed Eco bestaat namelijk uit de duurzaamste en milieuvriendelijkste wandelschoen ooit van Merrell. Maar dit gaat zeker niet ten koste van de prestaties en het comfort.

De schoenen uit deze collectie zijn voornamelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Zo zijn de veters, het bovenwerk, de voeren en het EVA-voetbed allemaal gerecycled. Ook de buitenzool is gemaakt van gerecycled rubber. Dit maakt de Merrell Speed Eco de meest duurzame collectie van Merrell tot nu toe.

Het assortiment Merrell Speed Eco