Alles over LOWA kinderschoenen


Waarvoor zijn LOWA kinderschoenen geschikt?

Overal goede grip

LOWA wandelschoenen voor kinderen zijn voorzien van een rubberen zool en daardoor ideaal voor alle outdooractiviteiten. Door deze zool weet u zeker dat de schoenen de juiste ondersteuning bieden en dat uw kinderen voldoende grip ervaren op iedere ondergrond. Van modderpaden tot stenen en van speeltuinen tot aan het bos. Vanaf nu kunnen uw kinderen zorgeloos spelen, wandelen en op avontuur gaan.

Bij alle weersomstandigheden

Daarbij geeft LOWA hen niet alleen goede grip op verschillende ondergronden, maar beschermen de wandelschoenen uw kinderen ook tegen ieder weer. Door de waterdichtheid en de winddichtheid worden natte voeten voorkomen en houdt geen weer of wind uw kind meer tegen om op avontuur te gaan.

Twee kinderen met LOWA schoenen en een hond lopen over stenen door water heen


Welke maat LOWA kinderschoenen?

LOWA maattabel

Het is moeilijk om te bepalen welke maat LOWA schoenen u nodig heeft. Met behulp van onderstaande maattabel weet u gelukkig snel welke LOWA wandelschoenen het beste bij u passen. Houd er rekening mee dat trekking- en wandelschoenen comfortabel moeten zitten, zonder dat u last heeft van schuren. Zorg er dus voor dat de schoen goed zit bij de hiel en dat u voldoende ruimte over heeft bij uw tenen. Controleer of de hiel goed past door de schoen eerst aan te trekken en de veters los te maken. Als de schoen aan de zijkant los zit, is de hiel te breed. De afstand tussen de tenen en de punt van de schoen moet ongeveer een vinger breed zijn.

Let op: de maten en afmetingen zijn slecht indicaties en kunnen soms enigszins afwijken.

Maat: 

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Lengte voet (cm): 

12.8

13.5

14.1

14.8

15.5

16.1

16.8

17.5

18.2

18.8

Maat:

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

Lengte voet (cm): 

19.5

20.2

20.8

21.5

21.8

22.2

23.0

23.9

24.3

25.2


Welke LOWA series zijn populair?

Innox

De INNOX serie bestaat uit veelzijdige en multifunctionele schoenen speciaal ontworpen voor kinderen. Met zijn lichtheid en comfort biedt de schoen optimale bewegingsvrijheid in alle weersomstandigheden. De schoenen hebben een zachte voering in de schacht en een gripvolle, slijtvaste en flexibele zool, waardoor kinderen op een natuurlijke manier kunnen lopen.

Door het waterdichte GORE-TEX-membraan kunnen kinderen moeiteloos avontuurlijke uitstapjes maken. De schoenen zijn klaar voor onverwachte uitdagingen en kunnen deze moeiteloos aan. Het GORE-TEX-membraan zorgt voor waterdichtheid, ademend vermogen en winddichtheid. De LOWA DynaPU® tussenzool biedt daarnaast comfort en demping.

Het LOWA MONOWRAP®-frame in de middenzool zorgt voor extra comfort en ondersteuning. De direct aangegoten buitenzool zorgt voor een nauwkeurige en sterke verbinding met de schacht. De schoenen worden gemaakt op een speciale kinderleest die is aangepast aan de anatomie en afmetingen van kindervoeten, met aanpassingen in hoogte en breedte voor een goede pasvorm.

Drie kinderen klauteren met LOWA Innox schoenen over een hek