Over LOWAGeschiedenis van LOWA

Al in 1923 werd in het Duitse dorpje Jetzendorf de voorloper van het bedrijf LOWA opgericht. Johan Wagner begon een kleine onderneming gefocust op het maken van kwalitatieve schoenen. Zijn zoon Lorenz Wagner had echter een nieuw idee en niet veel later werd de focus van het bedrijf gelegd op de creatie van stevige en betrouwbare berg- en wandelschoenen.

Nu, bijna 100 jaar later, bleek dit een goede keuze te zijn geweest. LOWA is een grote speler op de Europese markt van berg- en wandelschoenen en het merk verkoopt per jaar meer dan 2 miljoen schoenen wereldwijd. De markt wordt steeds breder en ook in Amerika en Azië neemt de verkoop van schoenen per jaar toe. Dit is ook logisch, want door bijna 100 jaar ervaring en de constante zoektocht naar innovatie staan de schoenen van LOWA garant voor kwaliteit, steun, comfort en veiligheid.

Daarom kiest u voor LOWA

Kwaliteit

LOWA hecht een grote waarde aan de kwaliteit van de producten. Daarom wordt er bij het productieproces erg veel aandacht geschonken aan het sorteren en gebruiken van de juiste materialen. Deze materialen hebben een hoge kwaliteit en worden met zorg afgewerkt zodat de schoenen van LOWA lang meegaan en daarnaast erg veilig zijn.

Pasvorm

Een belangrijke eis voor een veilige en comfortabele schoen is zorgen voor een perfecte pasvorm. LOWA begrijpt hoe belangrijk dit is, hierdoor ervaart u meer steun en functionaliteit van de schoen. Daarom heeft LOWA per type schoen een verschillende leest gecreëerd. Hierdoor is er voor elke voet een fijne wandelschoen beschikbaar. Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Technologie

Bij LOWA zijn ze altijd op zoek naar nieuwe technologieën en nieuwe innovaties zodat u extra veel steun en comfort ervaart tijdens het wandelen. Zo is een groot deel van de wandelschoenen van LOWA voorzien van een Vibram® zool. Deze vooruitlopende technologie zorgt voor extra demping tijdens het lopen. Ook heeft LOWA zijn eigen PrimaLoft isolatie ontworpen zodat uw voeten van een fijne temperatuur kunnen genieten tijdens het wandelen.

Type LOWA schoenen

Categorie A

De eerste categorie wandelschoenen is categorie A. Deze wandelschoenen hebben vaak een laag model en zijn vanwege het lichte gewicht uitermate geschikt voor vlakke en licht plooiende terreinen. LOWA heeft een mooie collectie wandelschoenen in categorie A. Deze zorgen voor ondersteuning en grip, ook voor een mooie boswandeling of stedenstrip.


Categorie A/B

De tweede categorie is categorie A/B. LOWA heeft een grote collectie wandelschoenen in deze categorie. De wandelschoenen zijn laag of middelhoog van model en bieden meer grip en ondersteuning dan de schoenen uit categorie A. Tijdens een lange wandeling of een wandeling over heuvelachtig terrein zijn deze schoenen ideaal om te gebruiken.


Categorie B

De wandelschoenen uit categorie B zijn grover dan voorgaande categorieën en zijn zeer geschikt voor bergachtige terreinen en trektochten door gebergte. De wandelschoenen van LOWA uit categorie B zijn verkrijgbaar in halfhoge of hoge modellen. Vanwege het stijve dessin (voor extra steun) en het grove profiel zijn deze berg- en wandelschoenen minder geschikt voor vlakke wandelgebieden.

Categorie B/C

De laatste LOWA schoenen vallen in categorie B/C of zelfs in categorie C. Deze schoenen hebben een halfhoog of hoog model en bieden een optimale steun tijdens het bewegen. Deze schoenen worden aangeraden voor ruige bergterreinen en lange trektochten. Vanwege het stijve model ervaart u een heerlijke comfort en ondersteuning. Deze schoenen zullen minder comfortabel aanvoelen op vlakke en platte ondergronden.

Optimale pasvorm

Verschil in leest

Een optimale pasvorm voorkomt pijnlijke voeten en blaren. Daarom heeft LOWA zijn wandelschoenen voorzien van verschillende leesten. Er wordt een onderscheidt gemaakt tussen 4 verschillende varianten:

De standaard leest
Deze normale leestvorm is geschikt voor mensen met een normale voetbreedte.

De S-Leest
De S-Leest is speciaal geschikt voor mensen met smalle voeten. Deze leest heeft 5 mm minder plaats voor de bal van de voet.

De W-Leest
Deze leest biedt 7 mm meer ruimte voor de bal van de voet. Hierdoor is de W-Leest uitermate geschikt voor mensen met een brede voet.

De WXL-Leest
Mensen met een hele brede voet zullen herkennen dat het lastig is een schoen aan te schaffen. Daarom heeft LOWA de WXL-Leest ontworpen. Deze biedt zowel meer teenruimte als extra ruimte rond de bal van de voet.

Tips voor onderhoud

Luchten en drogen

Wij raden aan uw wandelschoenen na een wandeltocht goed te laten drogen voordat u deze reinigt en opruimt. Het is hierbij slim om het voetbed eruit te halen aangezien deze veel vocht opneemt. Lederen schoenen kunt u het beste voor 24 uur laten drogen.

Let op: droog uw schoenen nooit voor een warmtebron, zoals de kachel of verwarming. Hierdoor droogt het materiaal uit en kunnen er barsten ontstaan.

Reinigen

Zijn uw schoenen na een wandeltocht licht vervuild? Dan raden wij aan uw schoenen te laten drogen om daarna met een borstel en lauw water te reinigen. Gebruik hiervoor nooit een harde borstel. Zijn uw schoenen erg vies geworden tijdens het wandelen? Dan raden wij aan deze goed te reinigen na het drogen. U kunt hiervoor speciale reinigingsmiddelen aanschaffen. Vooral voor lederen wandelschoenen is dit belangrijk omdat het materiaal anders uit kan drogen.

Impregneren

Na de reiniging van uw LOWA wandelschoenen is het verstandig deze te impregneren met een impregneerspray. Deze zorgt ervoor dat de poriën van het materiaal op een natuurlijke wijze worden gesloten en vocht minder snel opgenomen zal worden. Wij raden aan dit gelijk te doen na het schoonmaken. Het impregneren van uw lederen schoenen voorkomt een ophoping van vocht en vuil op het leer en zorgt er bovendien voor dat het leer van de schoen blijft ademen.

Verzorging

Om uw schoenen flexibel en duurzaam te houden raden wij aan deze met enige regelmaat te verzorgen. Leer na aanraking met vocht zet uit en kan zo zijn kwaliteit verliezen. Ook voor schoenen met een GORE-TEX Membraan is het van belang deze regelmatig te verzorgen. Gebruik een speciaal schoenverzorgingsproduct zoals schoensmeer of een crème en smeer deze voorzichtig uit met een doek of borstel.

Greep uit het assortiment