-
-

De Hanwag Pasvorm

Wat is een leest?

In de fabriek krijgt de schoen altijd zijn eigen unieke pasvorm, deze wordt bepaald door de leest. Maar wat is een leest? Dit is een soort kunstvoet uit hout of kunststof, waarover de schoen wordt geschoeid. Het is hierbij belangrijk dat de vorm van de leest en voet overeenkomen, anders zal de schoen nooit passen.

Geen enkele voet is hetzelfde en daarom past dus ook niet iedere pasvorm bij iedere wandelaar. Hanwag is al jarenlang bezig met het ontwikkelen van speciale leesten. Hiermee speelt Hanwag in op problemen als schoenen die ‘te wijd’ of ‘te breed' zijn. Er is dus altijd wel een Hanwag pasvorm die past bij u. Hieronder bespreken we de zes verschillende pasvormen.

Welke Hanwag pasvormen zijn er?

Wide

Met de Wide pasvorm rekent Hanwag af met drukpunten op de voet. Kenmerkend voor de Wide pasvorm is dat de hiel een normale breedte heeft, maar er ook voldoende ruimte is aan de voorvoet. Dit maakt de Wide pasvorm zeer geschikt voor mensen voor wie een standaard pasvorm voorin al snel te smal is.

Narrow

Kenmerkend voor de Narrow pasvorm is dat deze pasvorm ook de smallere voet een goede houvast en tred zekerheid biedt. Hierdoor is de Narrow pasvorm zeer geschikt voor alle mannen en vrouwen voor wie een standaard model te wijd is.

Bunion

Een veel voorkomend probleem bij veel mensen, vaak vrouwen, is dat ze lijden aan een scheefstand van de grote steen of verstijving van het grote teengewricht. De Bunion pasvorm speelt in op deze problemen. Deze pasvorm biedt namelijk meer ruimte aan het grote teengewricht.

Straight Fit

Uniek aan de Straight Fit pasvorm is de innovatieve brede teenbox, hierdoor is een rechte stand van de grote teen mogelijk. Dit betekent dat er ook meer plaats is voor de overige tenen, wat voordelig is voor de warmte isolatie. Deze unieke pasvorm is niet alleen zeer geschikt voor de mensen met een iets bredere voorvoet, maar biedt veel comfort aan iedere voet. 

Straight Fit Extra

De Straight Fit Extra pasvorm combineert het beste van twee werelden. De brede teenbox van de Straight Fit pasvorm, die een rechte stand van de grote teen mogelijk maakt, wordt gecombineerd met de Wide pasvorm. Hierdoor is de Straight Fit Extra pasvorm zeer geschikt voor de mensen met een brede voorvoet, die tevens meer ruimte willen voor de grote teen.

Alpine Wide

Kenmerkend voor de Alpine Wide pasvorm is de brede voorvoet. Hierdoor ontstaat er minder druk in het teenbereik, wat weer het gevaar op bevriezing vermindert.  Het is hierdoor zelfs mogelijk om dikkere sokken te dragen.