-
-

Alles over Hanwag

Over HanwagHet begin

Al in 1921 werden de beginselen van het merk Hanwag opgericht. In het stadje Vierkirchen, München, Duitsland begon Hans Wagner een kleine onderneming gefocust op de creatie van handgemaakte ambachtelijke schoenen. Al snel werd deze focus verlegd naar wandel- en bergschoenen.

Nu, bijna 100 jaar later is dit merk niet meer weg te denken uit de internationale wandelschoenenmarkt. De schoenen van dit merk worden niet alleen gebruikt voor amusement, maar ook door professionele sporters zoals alpinisten en toergidsen. Dit is ook logisch, want dankzij jarenlange ervaring, het voortdurend streven naar innovatie en samenwerking met sporters, hebben de schoenen van Hanwag een bijzonder hoge kwaliteit. Bent u op zoek naar een fijne wandelschoen met een hoog loopcomfort en lange levensduur? Kies dan voor Hanwag.

Welke categorie Hanwag schoenen is voor u geschikt?

Hanwag Categorie A

De wandelschoenen in categorie A zijn vaak laag van model, hebben een licht gewicht en zijn soepel in gebruik. De Hanwag wandelschoenen in categorie A zijn uitermate geschikt voor wandelingen door bossen, vlakke of licht plooiende ondergronden. Ook wanneer u extra ondersteuning zoekt tijdens dagelijkse bezigheden is deze categorie schoenen perfect.

Hanwag Categorie A/B

De wandelschoenen in categorie A/B zijn vaak iets steviger en hierdoor geschikt om te dragen tijdens lange afstandswandelingen op vlak of op heuvelachtig terrein. De schoenen bieden een fijne ondersteuning en zijn vaak net als de schoenen in categorie A flexibel. Ze zijn beschikbaar in lage of half hoog modellen.

Hanwag Categorie B

De wandelschoenen van Hanwag uit categorie B zijn vaak een stuk stugger dan voorgaande categorieën en bieden zo een fijne ondersteuning wanneer u deze gebruikt voor bijvoorbeeld meerdaagse bergtochten. De enkels zijn extra stevig ingepakt en de grove zool zorgt voor steun. De schoenen hebben een half hoog model en zijn minder geschikt om te dragen op vlakke gebieden.

Hanwag Categorie B/C

De Hanwag wandelschoenen uit categorie B/C hebben een half hoog of hoog model en zijn geschikt om te gebruiken op zware terreinen en bergachtige gebieden. Vanwege de extra ondersteuning van uw voetbed en de extra bescherming van uw enkels is deze schoen ook zeer geschikt om een zware rugzak te dragen. Deze schoenen zijn nog stijver als voorgaande voor extra ondersteuning.

Hanwag Categorie C

De wandelschoenen in categorie C zijn alleen geschikt voor zware wandel- en bergtochten, zoals sommige alpine tours. Deze stijve schoenen bieden een uitermate goede bescherming van uw voeten en enkels en de grove zolen zorgen voor extra steun. Sommige wandelschoenen uit de Hanwag categorie C zijn daarnaast geschikt om stijgijzers aan te bevestigen.

Hanwag Categorie D

De laatste categorie schoenen is categorie D. De Hanwag bergschoenen in categorie D zijn geschikt voor uitdagende alpine, gletsjerroutes en hoge bergpassen. De zool is bijzonder stijf en zorgt hierdoor voor een fijne grip en ondersteuning. In deze schoen genieten uw enkels daarnaast van extra bescherming. In deze categorie kunt u stijgijzers aan alle schoenen bevestigen.

Waarom Hanwag?

De kwaliteit van Hanwag komt voort uit het productieproces. Hanwag streeft ernaar om producten af te leveren die van een bijzonder hoge kwaliteit genieten en hierdoor jarenlang meegaan. Zo creëren ze een tevreden markt, hoeven er minder materialen gebruikt te worden en wordt het milieu minder belast. Hanwag maakt dan ook alleen gebruik van duurzame materialen die met zorg zijn uitgezocht en bewerkt. Om ondernemingen te ondersteunen wordt er gewerkt met lokale en milieuvriendelijke producten.

Terracare Zero Leer en Bio Leer
Bij Hanwag gaat steeds meer onderzoek en aandacht uit naar milieuvriendelijk produceren. Daarom is er al een grote collectie, circa 20 modellen, wandelschoenen van Hanwag waar gebruikt wordt gemaakt van het CO2-neutrale Terracare Zero Leer. Deze titel is aan strenge milieu en maatschappelijke eisen verbonden. Ook maakt Hanwag bij enkele series gebruik van kwalitatief Bio-leer. De runderen die voor het leer zijn gebruikt leven op een gecertificeerde Bio-boerderij.

Hoe vindt u de juiste Hanwag pasvorm?

1. Welke activiteit?

De juiste schoen voor de juiste activiteit

De eerste stap bij het uitzoeken van een wandelschoen is nagaan waarvoor u de schoen wilt gaan gebruiken. Wilt u een schoen die geschikt is voor vlakke landschappen, kies dan voor een schoen uit categorie A of A/B. Bent u juist op zoek naar een wandel of bergschoen voor grove berggebieden? Kies dan voor categorie B/C of zelfs D. Bedenk daarnaast of u veel bepakking gaat dragen tijdens het wandelen.

2. Welke maat?

De perfecte schoenmaat

Het is belangrijk dat u de juiste schoenmaat kiest voor uw wandelschoen. Natuurlijk heeft u een schoenmaat voor uw 'normale' schoenen. Deze kunt u ook gebruiken voor het vinden van de perfect passende wandelschoenen van Hanwag. Zorg er wel voor dat uw voeten niet afknellen en drukpunten veroorzaken om blessures en blaren te voorkomen. Kijk dus goed naar uw schoenmaat, of u dikke sokken gaat dragen of extra zooltjes inbrengt bijvoorbeeld.

3. Welke leest?

De perfecte pasvorm is het belangrijkste aan een schoen.

Dit is waar het merk Hanwag om bekend staat, om zijn leest. Dit omdat er al meer dan 100 jaar ervaring in zo en er zo een hoge kwaliteit vakmanschap is. Iedere Hanwag schoen heeft een eigen leest en dus een andere pasvorm. Wanneer een model fijn zit wil dat niet zeggen dat alle Hanwag schoenen u perfect passen. Bij het ontwerpen van de leesten focust Hanwag zich op het inzetbereik van de schoen. Zo hebben de modellen uit de TREK-categorie bijvoorbeeld een comfortabeler leest dan die uit de APINE-categorie waar een goede houvast van groot belang is.

4. Welke pasvorm?

Neem vooral de tijd

Bedenk bij het passen van de wandelschoenen welke sokken u normaal aandoet tijdens het wandelen. Heeft u daarnaast zooltjes of een ergonomische verhoging, gebruik deze dan ook tijdens het passen. Bedenk als laatste op welke tijdstip van de dag en welke temperatuur u de schoenen past. Vaak zwellen uw voeten op tijdens het lopen, u kunt de schoenen dus het beste passen tijdens een normale temperatuur en in de loop van de middag.

Hanwag leesten

De leest van een schoen bepaalt de pasvorm van de schoen, het is zodoende erg belangrijk dat de leest goed aansluit op de vorm van uw voeten. Omdat Hanwag beseft dat niet iedereen dezelfde voet heeft zijn er vanuit Hanwag verschillende leesten op de markt gebracht. Deze leesten zijn geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een brede voet, juist een smalle voet of een voet met een andere vorm bijvoorbeeld door een Hallux Valgus. Bekijk onderstaande voorbeelden om te achterhalen welke leest voor u geschikt is:

Hanwag Wide Fit

De Hanwag Wide Fit leest zorgt ervoor dat u af kunt rekenen met drukpunten op uw voet. De hiel heeft een normale breedte maar biedt meer ruimte aan de voorvoet. Hierdoor is de schoen een perfect model voor mensen die een staand model te smal vinden.

Hanwag Narrow Fit

De Hanwag Narrow Fit leesten zijn geschikt voor alle dames en heren met smalle voeten. Zij zullen ervaren dat hun voet niet genoeg steun ervaart bij een normale leest. De smalle leest van de Narrow-Fit modellen biedt een betere steun en tredzekerheid.

Hanwag Bunion Fit

De Hanwag Bunion is ideaal voor mensen die last ervaren van een Hallux Valgus (scheefstand van de grote teen). Dit kan bij een normale leest voor een pijnlijke drukpunt zorgen. Deze leest geeft meer ruimte en voorkomt hierdoor ook een verstijving van het teengewricht.

Hanwag Straight fit

De Straight Fit leest van Hanwag maakt, door de innovatieve brede teenbox, een rechtstand van de grote teen, om zo meer plaats voor uw tenen te creëren. Dit zorgt ten goede aan de warmte isolatie. Zo biedt deze schoen comfort aan iedereen, niet alleen aan mensen met brede voorvoeten.

Hanwag Straight Fit Extra

De Hanwag Straight Fit Extra is een combinatie tussen de Wide leest en Straight Fit leest. Deze leest is dus uitermate geschikt voor mensen met een brede voorvoet, die meer ruimte willen creëren bij hun tenen. Dit verhoogt de comfort en houdt de temperatuur beter in stand.

Hanwag Alpine Wide

De speciale Hanwag Alpine Wide leest is een innovatieve toevoeging aan de Alpine schoenen die meestal van een smalle leest voorzien zijn. Deze leest zorgt voor extra ruimte bij de voorvoet zodat u eenvoudig dikke sokken kunt dragen en de temperatuur beter in stand gehouden kan worden. Ook worden pijnlijke drukpunten verminderd.

Dames of Heren?

Een greep uit het assortiment: