-
-

Alles over GrisportWaarom Grisport?

In 1977 richten de twee broers Grigolato in Italië het merk Grisport op. De broers wilde een schoen creëren die ongeëvenaard was in kwaliteit en comfort zodat de schoen zowel voor werk als vrije tijdsbesteding gebruikt kon worden. Dit wordt een groot succes en in de jaren die volgen groeit dit merk uit tot een wereldbekende marktleider op de markt van wandelschoenen.

Het is geen wonder dat tot de dag van vandaag Grisport van een goede reputatie geniet. Het Italiaanse merk probeert altijd expertise, innovatie en nieuw onderzoek in het productieproces te verwerken. Hierdoor bent u keer op keer verzekerd van een comfortabele wandelschoen voorzien van de nieuwste technologieën en de hoogste kwaliteit. Dit komt terug in de welbekende series Anden en Sherpa.

Ook op het gebied van duurzaamheid is Grisport tijdens het productieproces een voorloper op de markt. Zo gebruikt Grisport zonne-energie bij de productie van de schoenen en worden de gebruikte materialen met zorg uitgezocht.

Welke Grisport wandelschoen is voor u geschikt?

Categorie A

De Grisport wandelschoenen in categorie A zijn zeer geschikt voor wandelingen op vlak of bosrijk terrein. De vaak lage wandelschoenen zijn voorzien van een flexibel zool en bieden een goede ondersteuning van uw voeten tijdens het wandelen. In Nederland zijn dit vaak ideale schoenen voor een fijne boswandeling of de werkvloer.

Categorie A / B

De wandelschoenen uit categorie A / B zijn geschikt voor grove maar vlakke terreinen of heuvelachtige gebieden. Grisport heeft voor deze categorie zowel lage als middelhoge wandelschoenen in het assortiment beschikbaar. De zool van deze schoen is een stuk stijver waardoor u van extra steun kunt genieten.

Categorie B

De Grisport wandelschoenen uit categorie B hebben een half hoog model en zijn voorzien van een stijve zool voor extra ondersteuning tijdens het wandelen. Deze schoenen zorgen voor extra stabiliteit en comfort en hebben een extra versteviging rondom de enkels. Deze wandelschoenen zijn geschikt voor trektochten of voor bergachtig gebied.

Categorie B / C

De wandelschoenen in categorie B / C zijn geschikt voor lange trektochten met zware rugzak of voor hikes in de bergen. Dankzij de stijve zool en extra versteviging worden uw voeten goed beschermd en kunt u genieten van goede stabiliteit tijdens het wandelen. Bekijk via onderstaande link het assortiment categorie B / C wandelschoenen van Grisport.

Extra tips

Waterdicht of waterafstotend?

De schoenen van Grisport zijn voorzien van een membraan: een dun laagje wat over de verschillende lagen van een schoen wordt aangebracht om deze waterdicht of waterafstotend te maken. Een waterdicht membraan zorgt ervoor dat uw voeten volledig droog blijven, ook tijdens de stromende regen. Een waterafstotend membraan houdt u voeten tijdens lichte regen droog maar zal na verloop van tijd vocht door laten. Welk membraan uw voorkeur heeft is afhankelijk van uw activiteit en uw budget. Grisport maakt een onderscheidt tussen 3 membranen:

- Gritext membraan: waterafstotend en ademend vermogen

- Spo-Text membraan: waterdicht en ademend vermogen

- Waterproof membraan: waterdicht en ademend vermogen

De binnenvoering

De Grisport schoenen zijn voorzien van verschillende voeringen. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van uw activiteit en in welk jaargetijde deze plaats gaat vinden. Grisport maakt hier een onderscheidt tussen drie verschillende voeringen:

- Leren voering: een leren voering zorgt voor extra duurzaamheid en dit materiaal vormt naar uw voet voor een extra hoog loopcomfort. Leer heeft een groot ademend vermogen en neemt daarnaast veel vocht op. Dit materiaal moet u na gebruik goed laten drogen.

- Cambrelle voering: deze textiel geweven voering zorgt voor een fijn ademend vermogen en neemt net als leer veel vocht op. Dit slijtvaste materiaal kan voor een lange periode worden gebruikt.

- Gri-Air voering: deze voering is vooral geschikt voor activiteiten die in de warme lucht plaats vinden. De Gri-Air voering zorgt voor een optimaal ademend vermogen waardoor uw voeten fris blijven aan voelen.


Geschikt voor wie?