-
-

Hoe onderhoud je LOWA wandelschoenen?


Stap 1: Voorbereiding

Verwijder de veters en binnenzool van uw LOWA wandelschoenenAls u uw schoenen heeft gebruikt en ze zijn nat en vies geworden, moet u als eerste uw schoenen laten drogen in een goed geventileerde ruimte. Laat uw schoenen niet drogen met behulp van een warmtebron, zoals in de zon, met een föhn of bij de verwarming. Zo voorkomt u dat het leer gaat uitdrogen of breken. Daarnaast kunt u het beste uw veters en binnenzolen uit de schoen halen om uw schoenen optimaal te laten drogen en te kunnen verzorgen.

Stap 2: Basisreiniging

Borstel uw LOWA wandelschoenen goed af


Om het leer weer luchtdoorlatend en ademend te laten worden, moet u de schoenen goed afborstelen. Vervolgens kunt u met warm water en een borstel uw LOWA wandelschoenen schoonmaken. Optioneel kunt u ook zeep of schoen reinigingsmiddel gebruiken, mochten ze erg vies zijn. Na het behandelen met dit reinigingsmiddel moet u de schoenen wel nog een keer schoonmaken met alleen water. Na deze stap moet u uw schoenen goed laten drogen om ze te impregneren. Ook hierbij geldt dat u de schoenen in een goed geventileerde ruimte moet laten drogen en een warmtebron moet vermijden!

Stap 3: Impregneren

Impregneer uw LOWA wandelschoenen met een LOWA impregneersprayVoor een optimaal effect kunt u uw wandelschoenen het beste impregneren als ze licht vochtig zijn. Hierdoor worden de poriën geopend en kan de impregnatie helemaal doordringen in het leer. Na 24 uur zijn uw schoenen weer water- en vuilafstotend. Na ongeveer 3 weken neemt dit effect af. Om uw LOWA’s helemaal te onderhouden, kunt u uw schoenen dus het beste regelmatig na-impregneren. Ook vlak voor de tocht wordt aangeraden uw wandelschoenen te na-impregneren.

Stap 4: Onderhoud

Onderhoud uw LOWA wandelschoenen door een waxcrème in uw schoen te wrijven


Gebruikt u uw wandelschoenen vaak? Dan worden ze vaker blootgesteld aan vocht en moet u ze regelmatig verzorgen. Het onderhouden kunt u gemakkelijk doen door met een zachte borstel een wax crème in uw schoen te wrijven. Zo blijven uw wandelschoenen van LOWA robuust en voorkomt u uitdrogen, broos worden en inscheuren. Het is belangrijk dit proces niet alleen bij leer, maar ook bij GORE-TEX -membraan uit te voeren. Gebruik daarnaast geen pure olie of vet, want hierdoor sluit u de poriën van het leer af en is uw schoen niet meer stabiel en ademend. Impregneer uw wandelschoenen voor iedere tocht en geniet jarenlang van uw LOWA schoenen.

Stap 5: Opslag

Berg uw LOWA wandelschoenen op met een houten schoenspanner of opgepropt krantenpapierOok het opbergen van uw schoenen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw wandelschoenen. Zo is het gewenst om uw schoenen droog en geventileerd te bewaren in een schoenenzak of -doos. Om de vorm te behouden, kunt u het beste een houten schoenspanner of opgepropt krantenpapier gebruiken. Op deze manier voorkomt u buiglijnen en blijft de vorm behouden.

Conclusie


Om uw LOWA schoenen vormvast, slijtvast en ademend te houden, heeft de wandelschoen goede verzorging nodig. Met het juiste onderhoud van uw schoenen kunt u jarenlang genieten van uw LOWA's. Laat uw wandelschoenen goed drogen in een geventileerde ruimte, borstel het leer af, maak het schoon met water en laat uw schoenen vervolgens weer goed drogen. Behandel de wandelschoenen regelmatig met impregneerspray en bescherm ze optimaal met een wax crème. Berg uw schoenen goed op en behoud zo de vorm. Klik hier beneden voor alle LOWA schoenverzorging en loop stralend uw volgende wandeltocht tegemoet.